Smederevci “preplivali” i Plavsko jezero i slavili u duelu na Cetinju

CETINJE 9. februar 2024 – Na pripremama u Crnoj Gori, smederevski fudbaleri su danas na Cetinju imali treći kontrolni susret, sastali su se sa ekipom Jezera iz Plava. Nakon bolje igre u većem delu susreta, ostvarili su drugu pobedu u ova tri meča: Jezero – Smederevo 2:3 (1:2).

Novi maler za Smederevce je, na žalost, još jedna povreda; posle samo 15 minuta od starta utakmice teren je morao da napusti kapiten Nikola Stojković Piksi. Kapitensku traku je preuzeo štoper Miroljub Kostić.

Inače, od početka utakmice učenici trenera Saše Mićovića imali su inicijativu, a prvu priliku nije iskoristio Obradović, čiji je udarac sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative.

Ofanzivu su Smederevci naplatili kada je posle prodora srušen hitronogi Lazar Marković. Siguran sa bele tačke bio je Nemanja Obradović.

Radost nije dugo trajala, jer je neoprezno proigravanje golmana  Jovića presekao Redžepagić i bez muke izjednačio.

Do odlaska na odmor Smederevo je uspelo da materijalizuju bolju igru, a u glavnoj ulozi bio je Jasin Rašljanin. On je nakon solo akcije izbio sam pred golmana Jezera i u situaciji jedan na jedan savladao ga.

U drugom delu susreta oba trenera su na teren izveli više novih igrača, među kojima je, u redovima Smedereva, bio i Španac Fuentes, koji se nalazi na probi, potencijalno levo krilo u nastavku sezone.

U 76- minutu, posle prodora i centaršuta Ćorkovića, na pravom mestu je bio Obradović i, ovoga puta udarcem glavom, povećao vođstvo smederevskog prvoligaša.

Nedugo potom, krilo Plavljana se probilo po levom boku i nakon povratne i oštrog šuta lopta je pogodila Lukovića i završila u mreži Kašica. To je bio, ispostavilo se, gol za konačan rezultat ovog susreta.

Za tri dana, 12. februara, Smederevci imaju četvrtu, poslednju proveru tokom priprema u Crnoj Gori, na terenu Grblja, gde i inače treniraju, rival će im biti Iskra iz Danilovgrada.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!